WelkomContactTeken het Gastenboek

De Pensionstal

Stal
Toekomst
Omgeving
Route
Prijzen
Contact

De Boerderij

Geschiedenis
Toekomst plannen
Fotoboek

Welkom bij De Rumelshof!


Aan de rand van de Veluwe in Hierden, Gemeente Harderwijk, staat onze monumentale boerderij met daarbij een inloopstal voor 6 paarden, buitenruimte voorzien van natuurlijke elementen, weilanden, longeercirkel en verlichte buitenbak. De stal ligt op 3 km. van het Centrum van Harderwijk, 1 km van het Veluwemeer en 4,5 km van het bos en Beekhuizerzand.


De pensionstal is een natuurlijke pensionstalling, dat wil zeggen dat we de paarden op een zo natuurlijk mogelijke manier houden, voeden, verzorgen en rijden. Dit betekend dat de paarden 24/7 buiten zijn met toegang tot de buitenruimte en inloopstal van bijna 85m2. Ze worden gehouden in kuddeverband (incl. schapen) en kunnen onbeperkt beschikken over kruidenhooi uit Duitsland. Alle paarden lopen op blote voeten en worden ook op blote voeten of met hoefschoenen gereden. Meerdere malen per jaar worden de hoeven gecontroleerd door een erkende natuurlijk bekapper en indien nodig bekapt. Het ontwormen doen we alleen indien uit een mestonderzoek blijkt dat dit nodig is en altijd in overleg met het Veterinair Parasitologisch Laboratorium en de dierenarts.


Het op deze manier houden van paarden levert ons vrolijke, gezonde paarden!


Prijzen

De Rumelshof staat voor het op een zo natuurlijk mogelijke manier houden van paarden. Uw paard komt bij de andere paarden in de kudde terecht en staat 24/7 buiten, s zomers en s winters. Voor alle paarden en pony's bedraagt de pensionprijs 215,- per maand. Voor deze prijs krijgt uw paard of pony altijd voldoende gras of (in de herfst/winter) hooi en water. Indien uw paard extra (kracht)voer nodig heeft kunnen wij dit voor u voeren tegen een meerprijs van 30,- per maand. Uw paard wordt dan 1-maal daags uit de groep gehaald en krijgt de tijd om alleen en rustig te kunnen eten. U dient er dan zelf voor te zorgen dat er altijd voldoende krachtvoer voor uw paard aanwezig is. De Rumelshof verzorgt tevens het uitvoeren van mestonderzoek, de aanschaf en het geven van ontwormmiddelen, het maken van een afspraak met de bekapper, het maken van afspraken met de dierenarts voor o.a. inentingen, enz. De gemaakte kosten worden door De Rumelshof aan u gefactureerd, hiervoor worden geen servicekosten berekend. Zo kunt u optimaal genieten van uw paard, terwijl wij er voor zorgen dat het uw paard nergens aan ontbreekt.


Stal

De Rumelshof is al lange tijd een pensionstal, maar pas sinds zomer 2003 in handen van de huidige eigenaren. Voorheen telde de pensionstal 14 'stallen'. Wij hebben dit eerst teruggebracht tot 9 en later tot 6 boxen. In 2006 is de stal rigoureus verbouwd en is er alleen nog een grote inloopstal voor 6 paarden en 1 individuele stal.

Er is een buitenbak met verlichting en mooie bodem (mengsel van zand, houtsnippers en grind en zo goed als het hele jaar door bruikbaar) en een aparte longeerbak.
De paarden worden in kuddeverband gehouden en staan 24/7 buiten in de ruime buitenruimte met inloopstal, 6 tot 8 maanden per jaar wordt dit aangevuld met weidegang. In de loop der jaren is een eenvoudige paddock uitgegroeid tot een buitenruimte met een pad naar de weilanden, zandbak, waterbak en heuvel. Door dit grindpad te volgen kunnen de paarden naar een van de drie weilanden lopen of teruglopen naar de paddock. Onderweg komen ze natuurlijke elementen zoals een zandkuil/waterbak (afhankelijk van het seizoen), een heuvel, een kruidenbosje, knabbelhout enz tegen! Verdeeld over het hele verblijf lopen de paarden over verschillende onverharde (vlas/zand/gras), half verharde (grind) en geheel verharde (bestrating) ondergronden. Zelfs de stal is verdeeld in een verhard en onverhard deel. Dit zorgt voor een slijtage van de hoeven die vergelijkbaar is met de natuurlijke groei en slijtage.


Samengevat

  • De paarden staan 24/7 buiten in een omgeving met natuurlijke elementen
  • De paarden krijgen het hele jaar door onbeperkt hoog kwalitatief kruidenhooi uit Duitsland
  • De paarden worden meerdere malen per jaar onderzocht op wormeneitjes en indien nodig ontwormt
  • De paarden worden meerdere malen per jaar gecontroleerd door de bekapper en indien nodig bekapt
  • n maal per jaar worden alle paarden tegelijk ingent


Contact

Natuurlijk kan het voorkomen dat u nog vragen en/of opmerkingen heeft, daarvoor kunt u gerust contact opnemen met ons. Doordeweeks tussen 08:00 en 17:00 ben ik beperkt bereikbaar per telefoon. U kunt altijd een bericht achterlaten op de voicemail, we zullen u dan zo spoedig mogelijk terugbellen. E-mailen kan natuurlijk 24 uur per dag.


De Rumelshof
Kleine Mheenweg 10
3849 BM Hierden
KvK: 08185642
Rabobank: 1484.81.353
(06)41840577
info@rumelshof.nl