Pensionstal

Aan de rand van de Veluwe in Hierden, Gemeente Harderwijk, staat onze monumentale boerderij met daarbij een inloopstal voor 6 paarden, buitenruimte voorzien van natuurlijke elementen, weilanden, longeercirkel en verlichte buitenbak. De stal ligt op 3 km. van het centrum van Harderwijk, 1 km van het Veluwemeer en 4,5 km van het bos en Beekhuizerzand.

De pensionstal is een natuurlijke pensionstalling, dat wil zeggen dat we de paarden op een zo natuurlijk mogelijke manier houden, voeden, verzorgen en rijden. Dit betekent dat de paarden 24/7 buiten zijn met toegang tot het buitenverblijf en inloopstal met hooiruif. Ze worden gehouden in een kudde samen met schapen en kunnen onbeperkt beschikken over kruidenhooi uit Duitsland. Alle paarden lopen op blote voeten en worden ook op blote voeten of met hoefschoenen gereden. Meerdere malen per jaar worden de hoeven gecontroleerd door een erkende natuurlijk bekapper en indien nodig bekapt. Het ontwormen doen we alleen indien uit een mestonderzoek blijkt dat dit nodig is en altijd in overleg met het Veterinair Parasitologisch Laboratorium en de dierenarts.

Het op deze manier houden van paarden levert ons vrolijke, gezonde paarden!

Prijzen
De Rumelshof staat voor het op een zo natuurlijk mogelijke manier houden van paarden. Uw paard komt bij de andere paarden in de kudde en staat 24/7 buiten, ’s zomers en ’s winters. Voor alle paarden en pony’s is de pensionprijs €280,- per maand. Hiervoor krijgt uw paard of pony onbeperkt ruwvoer en water.

Indien uw paard extra (kracht)voer nodig heeft kunnen wij dit voor u voeren tegen een meerprijs van €30,- per maand. Uw paard wordt dan 1-maal daags uit de groep gehaald en krijgt de tijd om alleen en rustig te eten. U dient er dan zelf voor te zorgen dat er altijd voldoende krachtvoer voor uw paard aanwezig is.

De Rumelshof verzorgt tevens mestonderzoek en ontwormen, bekappen, inenten, enz. Hiervoor worden geen servicekosten berekend, u betaald alleen de werkelijke kosten.

Zo kunt u optimaal genieten van uw paard, terwijl wij er voor zorgen dat het uw paard nergens aan ontbreekt.

Stal & Paddock
De Rumelshof is al lange tijd een pensionstal, maar pas sinds zomer 2003 in handen van de huidige eigenaren. Voorheen telde de pensionstal 14 ‘stallen’. Wij hebben dit eerst teruggebracht tot 9 en later tot 6 boxen. In 2006 is de stal rigoureus verbouwd en is er alleen nog een grote inloopstal met hooiruif en 1 individuele stal.

De paarden worden in kuddeverband gehouden en staan 24/7 buiten in een ruim verblijf. In de loop der jaren is een eenvoudige paddock uitgegroeid tot een verblijf waar van alles te ontdekken is! Via diverse paden kunnen de paarden vanuit de inloopstal naar de weilanden lopen. Onderweg komen ze natuurlijke elementen tegen, zoals een waterbak, een heuvel en diverse zandbakken. Er is altijd voldoende ruimte om elkaar op te zoeken, of juist even af te zonderen. De inloopstal, paddock en paden mogen ze altijd gebruiken. In de zomermaanden wordt dit aangevuld met weidegang.

Verdeeld over het hele verblijf lopen de paarden over onverharde (vlas, wit en zwart zand en gras) en verharde (bestrating) ondergrond. Ook de stal is verdeeld in een verhard en onverhard deel. Dit zorgt voor een slijtage van de hoeven die vergelijkbaar is met de natuurlijke groei en slijtage.

Er is een buitenbak met verlichting en een aparte longeerbak. Beide zijn onderdeel van het buitenverblijf, maar kunnen bij gebruik afgesloten worden.

Samengevat

  • De paarden staan 24/7 buiten in een omgeving met natuurlijke elementen
  • De paarden krijgen het hele jaar door onbeperkt hoog kwalitatief kruidenhooi uit Duitsland
  • De paarden worden meerdere malen per jaar onderzocht op wormeneitjes en indien nodig ontwormt
  • De paarden worden meerdere malen per jaar gecontroleerd door de bekapper en indien nodig bekapt
  • Één maal per jaar worden alle paarden tegelijk ingeënt